EIGENTIJDSE VISIE OP VASTGOED
NIEUWS

BOGOR EN tB PROJECTS ONTWIKKELEN 'DE BOSKAMER' OP LANDGOED RIJNHUIZEN

Gorinchem, 1 mei 2020

Bogor Projectontwikkeling B.V. uit Gorinchem en tB Projects uit Varsseveld ontwikkelen samen ‘De Boskamer’ in Nieuwegein: twintig karakteristieke villa’s in de historische omgeving van Landgoed Rijnhuizen, tussen het oude fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen.

‘Wonen als een Vorst’ is het thema van de website waar het unieke plan gepresenteerd wordt. Het plan De Boskamer biedt kopers dan ook een onderscheidende ontwikkeling in een bijzonder gebied. De twintig karakteristieke villa’s van De Boskamer zijn gesitueerd aan de aan de rand van de historische kasteeltuinen van Kasteel Rijnhuizen.

Een ontwikkeling zoals De Boskamer vergt vanzelfsprekend een intensief traject, waarbij het behoud van de karakteristieke waarden van de historische omgeving leidend is. Op een zorgvuldige manier is met specialisten en in samenwerking met diverse instanties een verkaveling ontwikkeld rondom de historische elementen van het landgoed, zoals bijzondere waterpartijen, monumentale bomen en natuur.

De karakteristieke vrijstaande en twee-onder-een kap villa’s passen naadloos in de nieuwe verkaveling. Zo zijn er onder andere het Theehuis en het Koetshuis, de Orangerie en de Rentmeesterwoning. De uitstraling, stijl en materialen worden op een natuurlijke manier verweven in het landschap, passend bij de stijl van het naburige Kasteel Rijnhuizen en de diverse bijgebouwen. Op deze wijze blijft de cultuurhistorische waarde van het landgoed bewaard voor nu en in de toekomst.

Op dit moment werken Bogor en tB Projects aan de nadere uitwerking van de twintig villa’s en definitieve afronding van het bouwplan in aanloop naar een start verkoop.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de projectwebsite www.deboskamer.nl